Les mer om oss

Birdie AS ble etablert i februar 2022 av tre diskgolf entusiaster med lang erfaring innen sporten. Til sammen har vi arrangert et utall nasjonale og regionale turneringer, designet og bygget flere diskgolfbaner, og gjennomført mye kursing og utdanning av spillere på flere nivå. Motivasjonen for etableringen var å bidra til ytterligere utvikling og kvalitetsheving innen diskgolfsporten. Vi driver primært innen tre områder:

  • Turneringer og eventer
  • Banedesign og baneutviking
  • Kurs og undervisning

I løpet av 2022 arrangerte vi flere store turneringer, med Hamar Open i samarbeid med Hamar Frisbee Club som sesongens høydepunkt. Turneringen fikk meget gode tilbakemeldinger fra spillerne, og ble etter sesongen trukket frem som en av de beste turneringene i løpet av 2022.

Etter etableringen har Birdie vært involvert i flere baneutviklingsprosjekter, og har kommende sesong flere spennende prosjekter på gang. Det er helt klart at diskgolfsporten har behov for flere og bedre baner. Dette vil vi bidra til.

I løpet av sommeren 2022 gjennomførte Birdie flere kurs og eventer. Dette var alt fra veiledning av enkeltspillere, kurs for skoler og grupper, og eventer for bedrifter. 

GRUNNLEGGERE

Knut Hummelvoll

Knut har vært med i diskgolfsirkuset helt siden slutten av 70-tallet. Etter mange års pause var han tilbake for fullt for 9 år siden. Han har deltatt på utallige nasjonale og flere internasjonale turneringer på høyt nivå, og konkurrerer fortsatt på høyt nivå. Han har de siste årene vært en ivrig pågangsdriver i Hamar Frisbee Club, både i styret og gjennom utallige timer med dugnad. Gjennom de siste årene har Knut vært med på å bygge opp flere diskgolfbaner og har i tillegg hatt ansvaret for flere en rekke store nasjonale diskgolfarrangementer.

Sondre Skulstad

Sondre har stor lidenskap for diskgolf og har siden han ble introdusert i 2016 hatt utallige dugnadstimer for å skape fribeeglede i Solør. Gruegutten er en av grunnleggerne av Solør Frisbeeklubb og en av hovedarkitektene bak Solør Diskgolfbane og har stor grad for ansvar for at banen i dag fremstår som en av Norges beste skogsbaner. Han har bakgrunn i pedagogikk og arbeider daglig som lærer på en barneskole i nærmiljøet, noe som kommer godt med i kursing og veiledning innen diskgolf. 

Tom Erik Kristiansen

Tom Erik er i eliten blant Norges diskgolfere. Han har et meget høyt toppnivå, gode ferdigheter og en finslepen teknikk. Tom Erik har alltid et smil på lur og kjennetegnes som god stemning ute på banen. Tom Erik har i flere år vært med å trekke i tråene i Hamar Frisbee Club, og har vært sterkt involvert i banebygging og turneringer i nærmiljøet. I tillegg har Tom Erik brukt utallige timer på opplæring og veiledning av andre spillere, spesielt yngre talenter.  


TEAM BIRDIE 2023

Tuva Bjaadal

Tuva er ei ung og blid jente fra Elverum, med et stort talent innen diskgolf. Hun har gjennom det siste året vist meget god utvikling, og har tatt steget opp i de store turneringene. Hun har allerede flere gode plasseringer og vise til. 

Vi har troen på at hun kommer til å bli en av de ledende diskgolferne på damesiden i Norge i årene som kommer. 


Jan Finborud

Jan er teamets Grandmaster, og er en trivelig og blid kar fra Hamar. Han skaper like god stemning både på og utenfor banen. Han startet sin diskgolfkarriere på begynnelsen av 80-tallet, men er i dag mer ivrig enn noen gang. Han har de siste årene markert seg som en av de aller beste spillerene i sin klasse, og har hentet hjem to gull fra norgesmesterskap. Han har utallige timer med dugnad for Hamar Frisbee Club og Ankerskogen DiskGolfPark.

Vi ser på Jan som en god ambassadør for diskgolf og en perfekt kar for Team Birdie!


Torjus Sandermoen Øwre

Torjus har over flere sesonger vist sitt store talent i diskgolf. Unggutten fra Solør har et toppnivå som kan sammenlignes med de beste i Norge. Torjus har alltid et smil på lur, og er ikke redd for å vise hva han kan!


Evald Sandermoen Øwre

Evald har har tatt diskgolfmiljøet i Norge med storm, da han etter kun kort tid kunne måle seg med de beste i Norge. Etter å ha herjet blant juniorene noen år, har han nå tatt steget opp i seniorklassen. Han har allerede vist at han het et toppnivå som kan måles med de beste i landet.

Evald er en god ambassadør for Solør og diskgolfmiljøet i distriktet.


Tobias Kristiansen

Tobias er en gladlaks fra Toten. Tobias ble introdusert for sporten i 2020, og har siden vist stor iver og fremgang. Mange vil påstå at Totningens største talent er av en mer kunstnerisk art. Han har allerede rukket å skape seg et navn både nasjonalt og internasjonalt med dye av disker under navnet Toby Dyes. 

Du kan kjøpe de fantastiske diskene hans her.

 

Henrik Abell Larsen

Henrik kommer opprinnelig for Hamar, men spiller for Gjøvik frisbeeklubb. Han hevder seg helt i toppsjiktet i alle nasjonale turneringer og er mest kjent for sin lange og presise forehand. 

Henrik er en seriøs, men særdeles trivelig diskgolfutdøver.

  

Espen Zachariassen

Espen er det nyeste medlemmet av Team Birdie. Han er en jovial kar fra Årnes som spiller for Ekeberg Sendeplateklubb. Han har de siste sesongen vist et høyt toppnivå og at han er å regne med i den norske diskgolfeliten. Espen sprer glede både på og utenfor diskgolfbanen. Mest kjent er han kanskje for sitt ekstreme trøkk og lengde.